SEARCH AND PRESS ENTER

Som en den av en skoluppgift fick jag i uppdrag att skapa en UI/UIX-design för Matchio som är en fiktiv dejtingapp. Appen är designad med fokus på LGBTQ+ communityn. Eftersom säkerheten är en viktig aspekt av Matchio har jag implementerat BankID som enda inloggningsmetoden i appen för att skapa en trygg miljö för användarna.

Målet har varit att erbjuda en rolig och positiv dejtingupplevelse för alla som använder appen, samtidigt som säkerheten som sagt är i fokus. För att skilja sig från konkurrenterna och skapa en unik visuell identitet har jag valt mörka färger och toningar. Den gula färgen ska skapa kontrast och ge energi till den grafiska profilen. Appens design är intuitiv och användarvänlig, vilket gör det enkelt för användarna att navigera och samtidig ha kul när de använder den.

När användaren av appen skapar sin profil erbjuder appen ett brett utbud av valmöjligheter för att alla ska inkluderas. För att skapa en profil är vissa val obligatoriska men för att underlätta snabb registrering kan användarna fylla i resten av profilen senare i sin egen takt. Den omfattande profilen syftar till att användarna snabbt ska lära känna varandra, underlätta konversationsstart och ge användarna möjlighet att skapa en rolig profil som representerar deras personlighet.