SEARCH AND PRESS ENTER

Una Pizza är en nyöppnad pizzeria i Limhamn, Malmö, och jag fick uppdraget att skapa deras grafiska profil; design av logotyp, färgpalett, typografi och grafiska element för restaurangens identitet. Dessutom producerade jag printmaterial såsom menyer och material för deras kampanj ”valfri pizza för 79 kr”.

En central del av uppdraget bestod i att skapa balans mellan modernt och retro. Målet var att restaurangen skulle ge en traditionell och välkänd känsla för att locka en bred publik men samtidigt uppfattas som nytänkande.

För att uppnå detta började jag designa en logotyp som skulle sammanfatta Una Pizzas karaktär. Genom att utforska olika färger och former landade jag slutligen i en logotyp som kännetecknas av en lekfullhet och en tidsenlig retrostil. Genom att använda en kombination av moderna typsnitt och retroinspirerade grafiska element skapade jag också en grafisk profil som förenar det bästa av båda världar. 

Färgpaletten för Una Pizza är tänkt att spegla dess unika atmosfär och locka till sig uppmärksamhet. Jag valde en kombination av djupa röda nyanser och snälla beiga toner för att skapa en visuell känsla av aptitretande och lockande pizzor. Denna färgpalett bidrar till att skapa en inbjudande atmosfär och framhäva kvaliteten på deras råvaror.

Typografin spelade en viktig roll i den grafiska profilen. En kombination av en modern sans-serif-typsnitt förmedlar den nytänkande och moderna sidan av restaurangen, medan ett serif-typsnitt tillför logotypen en subtil retrokänsla. Genom dessa typsnitt skapade jag en visuell hierarki som ger en balanserad och lättläst presentation av texten i olika material.

Med grafiska profilen till hjälp skapade jag sedan bland annat en meny som är lätt att för kunderna att använda. Färgpaletten och typografin skapar en enhetlig look som återspeglar Una Pizzas varumärke. 

För kampanjmaterial skapade jag annonser och affischer för deras ”valfri pizza för 79 kr”-kampanj. Syftet var att skapa en tydlig och enkel visuell identitet som väckte uppmärksamhet och lockade kunder att ta del av detta erbjudande. Genom att använda illustrationer av pizza, kombinerat med en stark och tydlig kampanjtext, skapade jag material som var övertygande. och inbjudande.

I arbetet med Una Pizza och deras grafiska profil har jag fått utmana mina designfärdigheter och skapa en visuell identitet som sammanfattar restaurangens karaktär. Genom att kombinera moderna och retroinspirerade element försökte jag skapa en design som är attraktiv och tidlös. Jag är stolt över att ha detta projekt i mitt portfolio som ett exempel på min förmåga att skapa grafiska profiler och engagerande och effektiva kampanjmaterial.

En central del av denna designuppgift var att skapa en balans mellan det moderna och det retro. Målet var att ge restaurangen en traditionell och välkänd känsla samtidigt som den skulle kännas nytänkande och attrahera en bred publik.

För att uppnå detta började jag med att utforma en logotyp som sammanfattade Una Pizzas karaktär. Genom att använda en kombination av moderna typsnitt och retroinspirerade grafiska element skapade jag en logotyp som förenade det bästa av båda världar. Genom att utforska olika färger och former landade jag slutligen i en logotyp som kännetecknas av en lekfullhet och en tidsenlig retrostil.

Färgpaletten för Una Pizza utvecklades för att spegla dess unika atmosfär och locka till sig uppmärksamhet. Jag valde en kombination av djupa röda nyanser och snälla beiga toner för att skapa en visuell känsla av aptitretande och lockande pizzor. Denna färgpalett bidrar till att skapa en inbjudande atmosfär och framhäva kvaliteten på deras råvaror.

Typografin spelade också en viktig roll i den grafiska profilen. Jag valde en kombination av en modern sans-serif-typsnitt för att förmedla den nytänkande och moderna sidan av restaurangen, medan jag använde en serif-typsnitt till logotypen för att ge en subtil retrokänsla. Genom att använda dessa typsnitt tillsammans skapade jag en visuell hierarki som ger en balanserad och lättläst presentation av texten.

För att komplettera den grafiska profilen skapade jag en stilfull meny som lätt kan navigeras av kunderna. Jag använde den etablerade färgpaletten och typografin för att skapa en enhetlig look som återspeglar Una Pizzas varumärke. 

För kampanjmaterial skapade jag annonser och affischer för deras ”valfri pizza för 79kr”-kampanj. Jag ville skapa en tydlig och enkel visuell identitet som väckte uppmärksamhet och lockade kunder att ta del av detta erbjudande. Genom att använda illustrationer av pizza, kombinerat med en stark och tydlig kampanjtext, skapade jag material som var övertygande och inbjudande.

Genom att arbeta med Una Pizza och deras grafiska profil hade jag möjlighet att utmana mina designfärdigheter och skapa en visuell identitet som sammanfattar restaurangens karaktär. Genom att kombinera moderna och retroinspirerade element lyckades jag skapa en design som är både attraktiv och tidlös. Jag är stolt över att kunna presentera detta projekt i mitt portfolio som ett exempel på min förmåga att skapa grafiska profiler och kampanjmaterial som är engagerande och effektiva.