SEARCH AND PRESS ENTER

Under utbildningen fick jag uppdraget att rebranda en befintlig grafisk profil för ett företag och samtidigt designa en poster som skulle representera dem. Mitt val föll på Yukai, en lokal japansk restaurang i Malmö.

Min målsättning var att skapa en helt ny grafisk profil och visuell identitet för Yukai som skulle vara modern men samtidigt spegla deras japanska arv. Genom att genomföra omfattande undersökning om japansk kultur, estetik och design hos andra restauranger i Malmö kunde jag fånga essensen av Yukai och integrera dessa aspekter i den nya designen.

Först och främst ville jag skapa en minnesvärd logotyp som skulle vara enkel att känna igen samtidigt som jag behöll en modern och ren estetik. Genom att välja en färgpalett som associerar till japanska körsbärsblommor och gröna teplantor skapade jag en visuell harmoni som förmedlar en känsla av friskhet och balans.

Med utgångspunkt från den nya grafiska profilen designade jag en poster för en fiktiv kampanj. Jag ville skapa en visuell upplevelse som inte bara skulle locka till sig uppmärksamhet utan också väcka nyfikenhet och aptit hos betraktaren. Genom att använda mig av bilder på japanska rätter och en kombination av moderna typsnitt försökte jag skapa en design som förmedlar både lekfullhet och innovation.

För att förstärka varumärket designade jag också en förpackning för take-away matlådor. Med enkla grafiska element och den nya logotypen, skapade jag en design som skulle göra det roligt och tillfredsställande för kunderna att ta med sig Yukais smaker och rätter hem.